Aктивности

Инстаграм

 

ОТВОРЕНА СУ ДВА НОВА ДИГИТАЛНА КАБИНЕТА

  • Школа је опремљена новим дигиталним кабинетима који функционишу на принципу ВДИ система - виртуелних машина које су повезане на главни сервер у Крагујевцу. Ове кабинете користе ученици од 5. до 8. разреда.

novdig1novdig2

  • Такође, школа је опремљена дигиталним кабинетом који ради на принципу сервер - клијент мреже. Овај кабинет користе ученици од 1. до 4. разреда у оквиру предмета "Дигитални свет".

stardig1


  • Наша школа је добила ознаку ДИГИТАЛНА ШКОЛА. Дигитална школа - европски пилот програм фокусиран је на јачање дигиталних капацитета школе и унапређивање начина на који се дигиталне технологије примењују у процесу наставе и учења.

    Основна школа ''Нада Поповић'' је учествовала у програму  Дигитална школа - европски пилот пројекат и добила признање за своје вештине и постала је део растуће заједнице дигиталних школа у Европи. Вредноване су области Селфи школски извештај, Сарадња и умрежавање, Вредновање, Настава и учење, Континуирани професионални развој, Инфраструктура и опрема, Руковођење, Дигитална компетенција ученика. На основу резултата вредновања ових области наша школа је добила и ознаку Ментор школа.


  • Званична платформа наше школе за УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ је MICROSOFT TEAMS - виртуелна учионица је место где наставник може са ученицима поделити све потребне материјале за учење и дати им детаљна упутства за самостални рад у оквиру виртуелног одељења. MICROSOFT TEAMS омогућава једноставну и брзу комуникацију са ученицима целог одељења путем обавештења, комуникацију са појединим ученицима или приватну комуникацију путем чата. MICROSOFT TEAMS омогућава и групне видео позиве и предавања са приказом слајд презентација, задавање домаћих задатака и тестова.


    • Oд школске 2018/2019. настава се одвија у виду Кабинетске наставе. У циљу унапређивања квалитета наставе, сви кабинети су опремљени рачунарском опремом и Интернетом.

 

 

  • Такође, од школске 2018/2019. године, наша школа је званично увела употребу ЕЛЕКТРОНСКОГ ДНЕВНИКА. Сви наставници су стручно обучени за коришћење овог иновативног програма, тако да сада наставници школску администрацију, свакодневну евиденцију о одржаним часовима и ваннаставним активностима, школске обавезе, бележење оцена, изостанака, воде у дигиталном облику, обезбеђујући на тај начин себи више времена да се посвете раду са ученицима.

Разно

Нет. кабинет

Чувам те

Micro:bit

Летопис


  Ломничке борбе 7, 37000 Крушевац, Република Србијa

  Тел: 00 381 37 3547610, 00 381 37 3501520

  Факс: 00 381 37 3102610

  E-mail:  [email protected]


                                                                           Copyright © 2022. All Rights Reserved. www.nadapopovic.edu.rs


Пратите нас на: